Elállási jog

Távértékesítéssel történő vásárlás esetén 14 napos törvényes gondolkodási idő áll rendelkezésére. A DELUXERIE az elállási jogot, amelynek törvényes időtartama 14 nap, 30 napként alkalmazza ügyfelei számára. A megrendelés leadását követő 30 napos határidőn belül Ön jogosult a megrendelést további indoklás nélkül visszavonni (törvényes elállási jog). Erről írásban vagy az elállási űrlapunkon keresztül kell értesítenie minket. Ha az árut már leszállítottuk, a 30 napos határidőn belül a már leszállított áru visszaküldésével elállhat a megrendeléstől.

Az elállási jog következményei:
Amennyiben a visszavonás sikeres, a felek által bevallott áruk, szolgáltatások vagy pénzeszközök visszaküldésre kerülnek és a felhalmozott pénzeszközök felszabadulnak. Ha az áru a kiszállítás után megsérül, az ügyfélnek kártérítést kell fizetnie. A kártérítés elkerülése érdekében javasoljuk, hogy ne használja az árut olyan módon, ami értékcsökkenéshez vezethet. Ha a termékek sérülése miatt kártérítéssel tartozik, azt levonjuk az Önnek visszatérített összegből.

Milyen kivételek vannak az elállási jog alól?
Az alábbiakban felsoroljuk az elállási joggal kapcsolatos legfontosabb kivételeket.

1. Utazás, szállítás, szállás, vendéglátás vagy egyéb szabadidős tevékenységek.
2. Egyes magazinok vagy újságok.
3. Kérjük, vegye figyelembe: ha interneten, telefonon vagy az utcán fizet elő egy magazinra vagy újságra, akkor a 14 napos türelmi idő érvényes.
4. Olyan termékek, amelyeket kifejezetten Ön készíttet, például szabott öltöny, nyomtatványok, fényképalbum vagy ékszerek saját tervezésben.
5. Gyorsan romlandó termékek vagy korlátozott szavatossági idővel rendelkező, például élelmiszerek vagy virágok.
6. Olyan termékek, amelyek egészségügyi vagy higiéniai okokból nem alkalmasak a visszaküldésre. A kiszállítás után nem távolíthatja el a cimkét, ellenkező esetben már nem jogosult a gondolkodási időre. Ilyen például az alsónemű és a fürdőruha.
7. Telefonon vagy interneten keresztül történő megrendelés olyan vállalkozástól, amely nem a távértékesítésre összpontosít, például egy hentesüzlet telefonos megrendelése.
8. Olyan CD-k és DVD-k, amelyek cimkéjét a kézbesítés után eltávolították.
9. Olyan digitális termék (film, zene, játék), amelyet az interneten keresztül tölthet le, azzal, hogy 14 napon belül szeretné azt megkapni, és kijelentette, hogy nem kívánja igénybe venni a gondolkodási időt. Az eladónak ezt a termék letöltése előtt meg kell erősítenie.
10. Sürgősségi javítás: olyan javítás vagy karbantartás miatt kér egy céget, amely nem várhat, például szivárgás vagy elromlott fűtési rendszer esetén.
11. Olyan szolgáltatás (például festési munka), amely már teljesen készen van a gondolkodási időn belül. A megfontolási időn belüli megkezdéshez kifejezetten beleegyezett, és kijelentette, hogy lemond a megfontolási időszakról.

Kérjük vegye figyelembe, hogy cégünk és termékeink jellegére tekintettel különösen a 6. pont szerinti elállási jog kizárása rendkívül fontos.

Az elállás ügyfeleink számára ingyenes. Amennyiben Ön a számlát kifizette, a kifizetett összeget az elállási nyilatkozat kézhezvételének napjától számított 14 napon belül vissza kell téríteni, feltéve, hogy a DELUXERIE visszaküldött árut megkapta.

A szállítási költséget is vissza kell kapnia, kivéve, ha a legolcsóbb standard szállítási mód helyett egy drágább szállítási módot választott (ekkor a többletköltségeket Ön viseli). Az áru visszaküldésének (esetleges) közvetlen költségeit Ön viseli.

Megrendelés törlése

A megrendelés törlése csak akkor lehetséges, ha a megrendelést még nem postázták, vagy nem áll készen a szállításra (a megrendelés státuszát a fiókodba bejelentkezve láthatod). A megrendelést nem lehet lemondani, miután azt már postáztuk. Ha a megrendelés elküldése után nyújtod be a lemondási kérelmet, akkor a visszaküldési szabályzatunkban meghatározott lépéseket kell követned, mivel a visszaküldési szabályzatunkban meghatározott feltételek lesznek érvényesek.

Kérjük, ne habozz, fordulj a Deluxerie ügyfélszolgálatához, ha segítségre van szükséged.

E-mail: [email protected]
WhatsApp üzenet: +36 30 255 6827

A Deluxerie visszaküldési portálra ide kattintva juthatsz el a visszaküldési kérelem létrehozásához.